BikeBusters, Päättäjät pyöräilemään!

Tilaaja:WCF, Sitra, Oulun kaupunki, Kuopion kaupunki, Kempeleen kunta
Aika: 09/2018 – 05/2019

Navicon tyyppejä on jo pidempään hiertänyt päättäjien asioille peukuttaminen, mutta tekojen on usein todettu jäävän hymistelyn asteelle. SITRA lanseerasi syksyllä 2018 Maapalloliiga-kilpailun, johon Navicon henkilöiden perustama WCF ry osallistui ja pääsi 10 finalistin joukkoon BikeBusters-ideallaan.

Ajatuksena oli simppelisti saada päättäjät kokemaan itse omakohtaisesti, mitä talvella pyöräily oikein tarkoittaa ja miten se vaikuttaa heidän elämäänsä. Hommaan sisällytettiin markkinoinnin ja viestinnän keinojen lisäksi henkilökohtaiset suorituskyvyn mittaukset alussa ja lopussa sekä seurantaan tarvittavan hyvinvointiteknologian sekä tarvittavan pyöräilyvarustuksen konsultointia.

Oulun päässä järjestettiin myös yhteisiä tapahtumia osallistujille ryhmäytymisen tukemiseksi. Mukaan saatiin päättäjiä Oulusta, Kuopiosta ja Kempeleestä. Kaikki osallistujat saavuttivat oikein ohjeistettuna huomattavia parannuksia terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta. Ja kun nämä tyypit ovat vaikuttavassa asemassa omissa kunnissaan, niin pyöräilyn edistämisen asiat menevät vauhdilla eteenpäin koko kuntaorganisaatiossa.

BikeBusters starttaa jälleen syksyllä 2020! Maapalloliigan kilpailussa BikeBusters jäi lopulta prossille, mikä oli hieno sijoitus! Yhteistyökumppaneina projektissa olivat lisäksi Sporttest Oy, Sport Technology Global Oy sekä ODL:n Liikuntaklinikka.

https://www.sitra.fi/caset/winter-cycling-federation-ry/
https://busters.bike/