Vaasan kaupungin pyöräilyn kustannustehokkaat edistämiskeinot

Tilaaja: Vaasan kaupunki
Aika: 10/2017 – 05/2018

Vaasan kaupungilla on paljon potentiaalia pyöräilyn edistämisessä, sillä kaupunki on tasainen, etäisyydet lyhyitä, peruspyöräilyinfra olemassa ja potentiaalia lyhyiden automatkojen korvaamisella pyörillä on täten korkea.

Työn lähtökohtana oli löytää kustannustehokkaita keinoja, joilla saataisiin positiivinen pyörä pyörähtämään ja vähitellen kasvatettua pyöräilyn edistämiseen osoitettavan investointipotin suuruutta. Navicon pyöräilyagentit Pöx ja Zim sahasivat kaupunkia ristiin rastiin ja ammensivat laajasta työkalupakistaan ideoita Vaasaan.

Hommasta laadittiin visuaalinen raportti, jossa kerrottiin myös pyöräilyn kiistattomat hyödyt ja saatavissa olevat yhteiskuntataloudelliset säästöt Vaasan kaupungille. Työn lopputuloksena esitettiin myös TOP-lista kustannustehokkaimmista keinoista sekä periaateratkaisut hyvistä infran ratkaisuista Vaasaan sovellettaviksi. Työn lopuksi tuloksia esitettiin seminaarissa päättäjille ja sidosryhmille. Työn jälkeen Vaasan kaupunki sai valtion avustusta työssä esitettyjen ratkaisujen toteuttamiseen.