Kunnossapito Kuntoon!

Tilaaja: Pyöräilykuntien verkosto ry. Matti Hirvonen
Aika: 04/2023 – 12/2023

Pyöräilykuntien verkosto ry sai Traficomin tieliikenteen turvallisuuden valtion hankeavustusta 2023 ”Kunnossapito Kuntoon” -projektiin. Navico Oy oli mukana ideoimassa hankehakua yhdessä Pyöräilykuntien verkoston asiantuntijoiden Matti Hirvosen ja Martti Tulenheimon kanssa. Samat herrat vastasivat myös koko projektin läpiviemisestä.

”Kunnossapito Kuntoon” -projektissa laadittiin ohje kunnille, kaupungeille ja ELY-keskuksille paremman pyöräilyväylien kunnossapidon palvelutason aikaan saamiseksi. Monissa kunnissa ja kaupungeissa ympärvuotisen arkiliikunnan edistäminen on korkealla strategisissa suunnitelmissa, mutta asian käytäntöön vieminen on syystä tai toisesta kangerrellut. Ohje keskittyy keskeisiin pullonkauloihin ja tarvittaviin kehittämiskohteisiin, jotta strategiatasolla peräänkuulutettu ja haluttu palvelutaso toteutuisi käytännössä. Ohjeessa käydään läpi talvihoidon korkeammalla palvelutasolla aikaan saatavat hyödyt, strategisen suunnitteluvaiheen kehittämistarpeet, talvikestävän pyöräilyinfran suunnittelu, kunnossapidon suunnittelu, hankintojen ja laadunhallinnan vaiheen kehittämistarpeet sekä talvihoidon menetelmien kehittämistarpeet.

Ohje on valmistunut tammikuussa 2024 ja se on ladattavissa tästä..

Navico Oy:stä mukana kirjoitushommissa olivat Timo Perälä ja Pekka Tahkola. Navico Oy järjestää yhdessä Pyöräilykuntien verkosto ry:n kanssa koulutuksia aiheesta keväästä 2024 alkaen. Ohje julkaistaan ja esitellään Ma 12.2.2024 klo 13-14 pidettävässä Pyöräilykuntien verkosto ry:n infotilaisuudessa.