Koulutuksia tarjotaan joka tuutista. Etenkin näin Korona -aikana netissä tapahtuvat koulutuksien tarjonta on suorastaan räjähtänyt. Silti Navico päätti lähteä kantamaan oman kortensa kekoon. Miksi näin? Valaisemme hieman tulevien koulutuksen taustoja ja sisältöä.

Tutustuimme huolellisesti Navico Oy:n toimialan koulutuksiin ja huomasimme niiden olevan melko lailla samankaltaisesti paketoituja kokonaisuuksia. Webinaarin puhuva pää ja siihen matsku päälle sekä x kuukautta katseluaikaa. Itsekin ollaan vedetty juuri tällaisia koulutuksia näin etäaikaan. Ihan hyviähän nuo ovat, mutta…… aika tylsiä! Ja pitkiä! Juuri ja juuri jaksoimme kuunnella itseämme 2 tunnin ajan ja samalla noin 70 ihmistä kyyhötti omilla ruuduillaan. Sitä kautta mieleemme juolahti, että miten kuulijat pysyvät skarppeina ja saavat suurimman mahdollisen hyödyn irti koulutuksesta? Entä miten voisimme räätälöidä koulutuksia entistä paremmin ja tuoda juuri sitä kipeimmin avainasiakkaidemme tarvitsemaa lisäarvoa ja apua arkeen?

City MasterClass – koulutuksia viranhaltijoille, luottamushenkilöille ja virtuaaliseikkailijoille

Näillä mietteillä lähdimme ammentamaan hihaan varteen kertynyttä kokemustamme eri projekteista ja ennen kaikkea kehittämishankkeista ytimekkäiksi koulutuksiksi. Saimme tähän kehittämistyöhön Korona -avustusta ELY-keskuksen kautta. Avainasiakkaitamme ovat rakennettuun kaupunkiympäristöön ja sen ylläpitoon vaikuttavat henkilöt ja tahot. Erityisenä huomion kohteena nostimme esille näin kuntavaalivuonna luottamushenkilöt. Tekninen sektorin olemme huomanneet olevan päättäjille joka puolella maailmaa hieman tuntematon kokonaisuus, jonka moninaisia vaikutussuhteita ei juurikaan osata huomioida päätöksenteossa.  Haluamme auttaa kaupunkeja menestymään paremmin. Tämän vuoksi kaiken terveyden, hyvinvoinnin, elinkeinoelämän ja kilpailuedun mahdollistava toiminta-alusta – rakennettu kaupunkiympäristö -, on saatava optimoidusti tukemaan kaupungin visiossa asetettuja tavoitteita.

Koulutukset olemme suunnitelleet lyhyiksi ja ytimekkäiksi. Tyypillinen rakenne City MasterClass -koulutukselle on seuraava: 1) Podcast 10 – 20 min, jossa keskustellaan 2-4 henkilön toimesta koulutuksen aiheesta eri näkökulmista, 2) naseva 5-10 minuutin dokumentti, missä nostetaan tärkeimmät asiat esille (muista nämä! -tyyppisesti) ja lopuksi 3) noin tunnin webinaari / luento, jossa käydään läpi asian taustoja hieman tarkemmin.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista City MasterClass -koulutuksissa tulee olemaan vuorovaikutteisuus. Tulemme ottamaan mukaan parhaita esimerkkejä elävästä elämästä esimerkiksi podcast- ja videotuotantoihimme. Sivustolla kysymme myös asiakkailtamme näkemyksiä tulevien koulutuksien sisällöstä; Mikä auttaisi, mikä on ajankohtaista, minkä asioiden käsittelystä on saatavilla suurin lisäarvo?

Virtuaalista meininkiä!

Ensimmäisenä City MasterClass -sivustolle julkaistaan Oulu Virtual Master Class -kokonaisuus, joka on suunnattu kansainväliseksi ympärivuotisen arkiliikkumisen visuaaliseksi oppialustaksi. OVMC avataan näillä näkymin toukokuussa 2021. Tehdessämme virtuaalista OVMC koulutusalustaa, ihastuimme sen tarjoamiin visuaalisiin ja pelillisiin mahdollisuuksiin. Myös muut myöhemmin julkaistavat koulutukset toteutetaan samoja virtuaalisia elementtejä hyödyntäen. Valmistaudu siis elämyksellisiin koulutuksiin!

Koulutuksemme tulevat sisältämään mm. teknisen sektorin toimintamallien ja hankintojen kehittämistä, viisaan liikkumisen edistämistä sekä terveellisimpiä ja viihtyisimpiä elinympäristöjä koskevia visuaalisia kokonaisuuksia. Koulutukset on kohdennettu erityisesti kaupunkiympärisöjen suunnittelun ja kehittämisen parissa työskenteville, aihealueesta kiinnostuneille sekä luottamushenkilöille, joiden olisi hyvä tietää kaupunkiympäristöjä koskevien päätöksien ja toimenpiteiden vaikutussuhteista.

Koulutukset julkaistaan osoitteessa masterclass.city. Koulutuksista ja niiden materiaalien valmistamisesta vastaavat Navico Oy:n asiantuntijat hankintajuristin Johanna Lahdenperän tukemana. Lisäksi hyödynnämme laajaa muuta yhteistyöverkostoamme koulutuksien sisällön rikastuttamiseksi. Esimerkiksi ensimmäiseen Bikenomics -koulutukseen osallistuu asiantuntijoita Suomen Pyöräilykuntien Verkostosta ja Pyöräliitosta. Myös laajan kansainvälisen verkoston asiantuntemuksen aiomme valjastaa teidän käyttönne. Tällä hetkellä MasterClass.City -sivut ovat tuunauksen alla, mutta ilmoitamme koulutuksien avaamisesta heti, kun ne ovat valmiit!