TALVI ON TAAS TÄÄLLÄ. SUUNNITELTAISIINKO SITÄ?

Meillä Navicossa on aina talvi. Jos lumi ei narsku ulkona jalkojemme tai pyörän renkaiden alla, niin sitten työpöydillämme. Ja siitähän me tykätään! Tänä vuonna talvispesifisiä prokkiksiamme ovat olleet Lumitilaoppaan (Viherympäristöliitto + 13 kaupunkia) ja Kunnossapito Kuntoon -ohjeen kirjoitustyöt (Pyöräilykuntien verkosto. Traficom), Vaasan pääpyöräilyreittien talvihoidon erillisurakan kilpailuttamisen asiantuntijatuki ja tietty tehdyt talven ja lumitilojen koulutukset (mm. Tampere ja Turku). Kylmää menoa!

LISÄÄ LUMITILAKOULUTUKSIA ALKUVUOTEEN

Nyt kun talvi on saapunut myös Etelä-Suomeenkin, niin talven ja lumitilojen koulutukset tulevat entistä ajankohtaisemmaksi. Talvitilastoja taaksepäin selatessa voimme huomata, että talvet eivät ole muuttuneet ilmastonmuutoksen myötä helpommiksi. Päinvastoin. Esimerkiksi Tampereen ja Turun kaupunkien talvihoidon vaikeuden trendiviiva on kasvava talvikausilla 2014 – 2023.

Kuva.Sääolosuhteiden vaikeuskertoimet talvihoidolle Turussa ja Tampereella, yhdistetty aurauksen ja liukkaudentorjunnan indeksi (lähteet: Tampereen ja Turun kaupungit)

Eli talvet eivät tule ilmastonmuutoksen myötä poistumaan. Ne muuttuvat ja todennäköisesti hankaloituvat talvihoidon näkökulmasta. Tämä edellyttää entistä parempaa talven ja lumitilojen suunnittelua sekä talvihoidon palvelujen organisoinnin kehittämistä, jotta voimme käytännössä saada kuntien strategiset tavoitteet toteutumaan.Kaiken keskiössä on tiedon ja osaamisen jakaminen yli rajapintojen. Tähän me kannamme oman kortemme kekoon talveen liittyvillä koulutuksillamme.

Navico järjestää alkuvuodesta 2024 räätälöityjä koulutuksia kunnille, kaupungeille ja yritysten suunnittelijoille ja päättäjille yhteistyössä mm. Pyöräilykuntien Verkoston ja Viherympäristöliiton kanssa. Voit osallistua avoimiin etäkoulutuksiin tai kysyä räätälöityä etä- tai live-koulutusta omalle organisaatiollesi. Esimerkiksi räätälöidyissä talven ja lumitilojen suunnittelun koulutuksissa olemme tyypillisesti auditoineet suunnitelmia (1-2 asemakaavaa, 1-3 katusuunnitelmaa, 1-3 kiinteistöjen pihasuunnitelmaa, katupoikkileikkausohjeet, kaupungin strategia) osana koulutusta.

Alkuvuoden 2024 koulutuksien aiheet, sisältö, ajankohdat ja ilmoittautuminen löytyvät City MasterClass -sivuilta. Lisätietoja koulutuksista antaa Timo Perälä (timo.perala@navico.fi).

KATSO TAMMI – MAALISKUUN 2024 ETÄKOULUTUKSEMME TÄSTÄ JA ILMOITTAUDU!