Tutkijatohtori Michael Oduor mukaan remmiin!

Kesälomien korvilla saatiin Navicossa iloisia uutisia oman kehittämishankkeen, Urban Lifestyle Engineering:n (ULE) tiimoilta. Tutkijatohtori Michael Oduor ja Timo Perälä miettivät yhdessä hakemusta Suomen Kulttuurirahastolle keväällä 2020 ja kesän korvilla saatiin myönteinen päätös PoDoCo -ohjelmasta.

Lue SKR:n uutinen tästä.

Navico Oy:n ULE -kehittämishankkeessa etsitään uusia ratkaisuja siihen, miten ihmisten hyvinvointia voidaan lisätä kaupunkisuunnittelun ja teknologian avulla. Eri toimialojen, palveluiden ja ratkaisujen yhdistäminen järkevällä ja teknologiaa hyödyntävällä tavalla ovat hankkeen keskiössä. Esimerkiksi virtuaalimaailma, lisätty todellisuus, pelillistäminen, tietohallinta & avoimet rajapinnat ja lohkoketjut osana kaupunkiympäristön arkipäivää ja suunnitteluprosesseja ovat mielenkiintoisia syventymisen kohteita.

Ei vain tutkimusta, vaan konkretiaa ja bisnestä

Navico Oy:lle tyypilliseen tapaan tässäkin halutaan nopeasti kädet saveen. Yksin kammioissa asioiden pähkäily on tyypillistä yliopistomaailmalle, mutta ULE -hankkeessa halutaan nopeasti mm. kaupunkeja, kuntia ja yrityksiä mukaan tekemään asioita. Michael keskittyy alussa selvittämään olemassa olevia hyviä käytäntöjä ja sovelluskohteita maailmalta taustatiedoksi. Timo toimii Michaelin tukena ja sparraajana laajan verkostonsa sekä kokemuksen myötä.

Ensimmäinen askel kohti konkreettista tekemistä otettiin jo elokuun 2020 alussa. Jalkapalloseura Hercules käynnisti Oulussa uuden yritysverkosto ”Herkuston”, johon Navico Oy kuuluu. Herculesilla on 2 500 lisenssipelaajan seurayhteisön kautta noin 40 000 ihmisen testilaboratorio napin painalluksen takana. Yritysverkostossa on useita ULE:n aihealueella palveluja ja kehitystyötä tuottavia yrityksiä. Navico ja Hercules ovat päättäneet ottaa osana Herkustoa ULE:n yhdeksi teema-alueeksi. Työkaluna Herkuston sisällä käytetään Solved Oy:n kehittämää ”co-create” -alustaa. Herkustoon liittyminen on ilmaista ja sen voi tehdä Herkuston sivuilta.

Mitä seuraavaksi?

Navico Oy perustaa elokuun aikana yhdessä Solved Oy:n ja Herculesin kanssa Solved! -alustalle omat sivustonsa, jonne kutsutaan nopealla aikataululla aihepiiristä kiinnostuneita yrityksiä, asiantuntijoita sekä potentiaalisia asiakkaita mukaan eri puolilta maailmaa. Asiakkaat voivat olla kaupunkeja, kuntia tai yleishyödyllisiä organisaatioita. Asiantuntijat, yritykset yhdessä potentiaalisten asiakkaiden kanssa Navico Oy:n johdolla miettivät sopivia pilottikohteita asiakkaiden tarpeisiin. Tavoitteena on saada nopeasti pilotteja ja uusia projekteja käyntiin.