Navico Oy on perustamisestaan lähtien tehnyt työtä monella eri rintamalla aktiivisen liikkumisen edistämiseksi eri puolilla maailmaa. Vaikka välillä on tullut otsalohko kipeäksi törmäyskursseista Karjalan paksujen männyn runkojen kanssa, niin onhan meillä ollut mahtavia seikkailuja ja saatu aikaan vaikka mitä!

Aktiivisen liikkumisen ja seikkailujen ruumiillistuma on meidän oma Pekka ”Pekkailija” Tahkola, joka sai tänään osakseen kunnian tulla valituksi Vuoden Pyöräilijäksi! Onneksi olkoon Pekka! Titteli ei olisi voinut osuvammin kohdilleen osua! Tästä voit lukea Suomen Pyöräiliykuntien Verkoston tiedotteen valinnasta.

AI MIKSIKÖ MEIDÄN PEKKA?

Pekka viettää noin 90 % valveillaoloajastaan ulkona pyörän selässä. Pyörä on Pekan toimisto. #Pekkailu on jo käsite tietyissä piireissä. Laita someen #pekkailu hakusanaksi ja katso mitä tulee eteen….

Navico Oy:n pyöräilyn ja maastoliikuntareittien suunnittelu- ja edistämistehtävien lisäksi Pekka on Krossikommuuni ry:n puheenjohtaja, joka järjestää vuosittain yhden suurimmista maastopyöräilytapahtumista Syöte MTB:n (ja Syöte MTB talven!). Syötteen upeisiin maastopyöräilyreitteihin ja pyöräilijöille suunnattujen korkeatasoisten palvelujen syntymiselle Syötteelle on Pekalla ollut omat näppinsä tukevasti mukana pyöräilyrasvassa. Oulun seudulla Pekka on ollut monesti suunnittelutehtävien lisäksi lapio kädessä taputtelemassa muun muassa bermit vimosen päälle. Moni muukin kaupunkiseutu tai matkailukeskus (mm. Kempele, Saariselkä, Posio, Vuokatti, Sotkamo, Ukkohalla, Vaasa) on saanut olla nauttimassa Pekan rautaisesta osaamisesta ja palavasta intohimosta maastoliikuntareittien  ja matkailupalvelujen kehittämisessä.

Maastopuolen lisäksi Pekka on myös varmasti yksi maailman parhaita pyöräliikenteen asiantuntijoita. Pekalta ei jää mikään yksityiskohta huomioimatta ja ratkaisut huomioivat aina ympärivuotisuuden ja korkean palvelutason sekä käytännöllisyyden ja turvallisuuden näkökulmat. Pekka on ollut yhdessä Navico-taisteuparinsa Timon kanssa kehittämässä monia uusia ”sen viisaimman liikkumisen” innovaatioita ja aukaisemassa eri ovia terveempien ja hyvinvoivien kaupunkien aikaan saamiselle. Esimerkiksi Talvipyöräilyn kansainväliset kongressit kolmessa eri maanosassa (2013- jatkuu), Oulun pyöräilykoordinaattoritoiminta ideointi ja käynnistys (2013 – 2019), Oulun Polkupyöräilijät ry:n perustamisen fasilitoint (2013), Oulun pääpyörätieverkon erillisurakan fasilitointi (2016-), kunnossapitoagenttitoiminnan ideointi ja kehittäminen eri paikkakunnille (2016 – jatkuu), Oulun baanojen (Oulun Raitit, 2014) ensimmäiset suunnitelmat ja niiden lobbaaminen, BikeBusters päättäjät pyöräilemään -toiminta (2017-) sekä suomalaisen pyöräilyosaamisen sekä sen tuotteiden markkinointi ja vienti (2013-) etujoukoissa ovat erimerkkejä uusista avauksista ja edelläkävijyydestä. Pekkaa ja Timoa on haastateltu ja siteerattu kaikenmaailman julkaisuissa ja ovatpa he päätyneet joihinkin kovakantisiin kirjoihinkin (FrostBike, Finding Sisu). Pekan ottamat somekuvat ovat tuoneet Suomelle positiviisita julkisuutta globaalisti. Oulusta tehdyt talvipyöräilyvideot ovat ylivoimaisesti eniten huomiota saaneita Oulun kaupunkia esitteleviä videoita. Esimerkiksi Not Just Bikes youtube -kanavan Oulu -jaksolla on nyt noin 1,3 miljoonaa katsomiskertaa. Jos et vielä siis Pekkaa seuraa somessa, niin nyt on korkea aika! Ota Pekka seurantaan seuraavissa kanavissa ainakin: Twitter, Instagram, LinkedIn

Monet hiihtävät avattua latua pitkin. Joidenkin pitää seikkailla, etsiä uusia reittejä ja avata latua. Sillä kuten hyvin Navicossa tiedämme….

”Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki”

– Aaro Hellaakoski

 

Onneksi olkoon Pekka! Ja pysyy vapaana.